Anna ammattilaistemme hoitaa lumenpudotukset!


4. helmikuuta 2022

Lunta on taas tänäkin talvena satanut runsaasti. On oltava siis erityisen tarkkana myös kiinteistöjen katoista.
Suuri määrä lunta kiinteistöjen katoilla on suuri riski itse kiinteistöille sekä erityisesti alla kulkeville ihmisille ja eläimille.

Lumenpudotukset turvallisesti ja kustannus tehokkaasti!

Sanalla "turvallinen" viittaamme lumenpudotuksessa siihen, että meidän pudottaessa lunta katolta on kaikilla turvallista olla.

Kiinteistön katto pysyy kunnossa ja olemme erityisen tarkkana, että meidän lumenpudotus ei vaurioita kattoa eikä muuta omaisuutta.

Meidän pudottaessa lunta katolta on myös varma turvallisuus ihmisillä sekä eläimillä. Lumenpudotuksessa on erittäin tärkeä rooli, joka on alamies "pillimies". Tämä pitää huolen siitä, että raskas lumi tai lumipölykään ei pääse putoamaan kenenkään päälle. Hän myös ohjaa ihmisiä alapuolella kulkemisen suhteen.

Turvallisuus myös koskee meitä lumenpudottajia. On poikkeuksetta oltava aina turvavarusteet kunnossa. Näitä varusteita ovat mm. kypärä, turvavaljaat, turvaköysi ja huomioasusteet.

Myös talvella on havaittu runsaasti ongelmaa katon vuodon suhteen. Jää ja lumi aiheuttaa haasteita katolle. Tänäkin talvena on ollut monta kertaa edessä tilanne, jossa katto vuotaa jään ja lumen seurauksena. Jäätä saattaa olla jopa +20cm paksuja laattoja vesikatolla. Myös vesikourut ja syöksytorvet saattavat jäätyä kokonaan. Jään sulattamiseen meiltä löytyy loistava höyrytyskone, joka sulattaa jään erittäin nopeasti sekä turvallisesti. Kuuman höyryn ansiosta ei tarvita minkäänlaista mekaanista jään irroittamista ja näin ollen jäiden poisto on katon kannalta paljon turvallisempaa.

Näin runsas lumisena talvena, lunta saattaa tulla katolta todella paljon. Lumen pois siirtämiseen maasta, meillä löytyy myös omaa kalustoa lihasvoiman lisäksi.

On myöskin oltava tarkkana lumen määrän suhteen katoilla. Lumi olosuhteista riippuen saattaa olla erittäin raskasta ja näin ollen se kuormittaa kattoa ja pahimmassa tapauksessa kattoranketeet eivät kestä tätä suurta massaa. Katolta on tällaisessa tilanteessa syytä keventää lumen määrää!

 

 

 

Kattoisännöinti Oy

Moreenitie 2
05460 Hyvinkää
Puhelin: 044 244 1976 
Email esko@kattoisannointi.fi

 

  

 

Toteutus: Kertalaaki Oy