KATTOISÄNNÖINTI OY

Yhdessä katoista
huolehtimista
Yhdessä katoista huolehtimista,
Nurmijärven kodit Oy

Nurmijärven Kodit Oy tarjoaa vuokra-asuntoja eri puolilla Nurmijärven kuntaa. Yritys on tehnyt yhteistyötä Kattoisännöinti Oy:n kanssa vuodesta 2019. Yhteistyön aikana Kattoisännöinti Oy on tehnyt vesikattojen tarkastuksia ja huoltoja, vuototutkimuksia ja -korjauksia sekä huopa- ja peltikorjauksia erilaisiin kattoihin.

Nurmijärven Kodit Oy on ollut tyytyväinen yrityksen palveluun ja etenkin Kattoisännöinnin tavoitettavuuteen, joustavuuteen, nopeaan reagointikykykyyn, ratkaisuhalukkuuteen ja kohtuuhintaisuuteen.

 

Aiempi kokemus ja luottamus yhteistyön aloittamisen takeena

 

Nurmijärven Kodit Oy:n kiinteistöpäällikkö Sakari Elomaan mukaan yhteistyö Kattoisännöinti Oy:n kanssa alkoi vuonna 2019, kun kiinteistön kattojen kanssa oli hieman ongelmia. Samaan aikaan myös Nurmijärven Kotien organisaatio uudistettiin ja samalla tuli tehtäväksi myös järjestelmällinen kartoitus kaikista tulevista kattojen korjaustarpeista. Kattoisännöinnin Esko Haverinen oli tuttu mies jo aiemmin kun hän oli ollut toisessa yrityksessä töissä.

”Tuolloin olin nähnyt miten hän hoitaa kaikki hommat, joten oli vahva luottamus siihen, että työt hoituvat myös uuden yrityksen kautta ja pyysin heiltä tarjouksen”, Elomaa sanoo.

Kuntotarkastukset kilpailutettiin ja niin yhteistyö Kattoisännöinti Oy:n kanssa alkoi.

 

Nurmijärven kodit Oy

 

Osana yhteistyöverkostoa

 

Kattoisännöinti on osana Nurmijärven Kotien yhteistyöverkostoa Kiinteistötietojärjestelmän kautta, jossa se on yhtenä vaihtoehtona mukana. Tämä mahdollistaa esimerkiksi hätätilanteissa huoltomiehen tekemän nopean tilauksen järjestelmän kautta ja nopean avun saamisen paikalle, jos vain aikataulut natsaavat.

”Olen saanut heiltä aina hyvää palvelua. Heiltä tulee aina erinomaiset raportit tilanteesta kuvineen, mitä on tehty. Ja jos on isompaa ongelmaa ilmennyt, myös silloin tulee kuvien kera mitä pitää tehdä hätätilanteen jälkeen tai ainakin suositellaan tehtäväksi. Samalla tulee myös hinta-arvio mitä työ tulisi maksamaan. Olen tykännyt tästä toimintamallista, ja he pystyvät järjestelmässä liittämään suoraan kunkin kiinteistön alle raportin dokumentiksi. Ja hyvin heitä saa kiinni, jopa työajan ulkopuolella hätätilanteessa, kehuu Sakari Elomaa.

 

Toimiva yhteistyö kehittää toimintaa

 

Yhteistyökumppaneiden kanssa toimiminen ei ole yksipuolista toimintaa, vaan kumppanuuksia pyritään kehittämään yhdessä.

”Kattoisännöinti on ollut tässäkin suhteessa hyvä toimija, sillä heiltä tulee meille positiivista kehityspalautetta. He kertovat avoimesti mitä kannattaisi tehdä, ja ovat olleet mukana kehittämässä asioita. Voikin todeta, että heidän kanssaan pidetään yhdessä huolta meidän katoista. Eikä toiminta ole pelkkää vahinkokorjausta.”

Sakari Elomaalle ei ole tullut koskaan Kattoisännöinnin kanssa toimiessa tunnetta ”vilunkipelistä”.

Kun luottamussuhde syntyy siitä kasvaa kumppanuus ja siihen Nurmijärven Kodit Oy:ssä pyritään kaikilla aloilla.

”Meille on tärkeää löytää kumppaneita joiden kanssa voidaan viedä yhdessä asioita eteenpäin ja kehittää niitä. Siksi me myös kuunnellaan kumppaneita, koska heillä on kuitenkin se spesifimpi ja viimeisin tieto asioista, miten asioita kannattaa tehdä ja mitä tuotteita on markkinoille tullut.”

 

 

Ratkaisuhalukkuutta ja pieniä oheispalveluja

 

Nurmijärven Kodit Oy:llä on erilaisia kiinteistökantoja ja tilanteet ovat sen myötä hyvinkin erilaisia kattojen suhteen. Kattoisännöinniltä löytyy Elomaan mukaan hienoa ratkaisuhalukkuutta, sen sijaan että todettaisiin vaan, että nyt tulee vettä katon läpi.

”Heiltä tulee aina tieto, miksi kohteessa vettä tulee katosta läpi, ja vaatiiko sen kenties muita toimenpiteitä esimerkiksi heidän työnsä lisäksi. Myös pienet oheispalvelut ovat heiltä onnistuneet. Jos villoja on päässyt kastumaan yläpohjassa, niin heidän kauttaan on onnistunut märkien villojen vaihtaminen kuiviin. Heidän kanssa toimiessa tietää, että homma tulee kondikseen.”

Suurimmaksi hyödyksi yhteistyön myötä pidetään Nurmijärven Kodeissa sitä, että yrityksen kumppanuusverkosto on kasvanut luotettavan kattoasioiden ammattilaisen myötä johon hätätilanteissa voidaan ottaa yhteyttä.

 

 

”Ja tietysti kun me kilpailutettiin kattokuntoarvioita, niin nyt meillä on parempi tieto siitä missä kunnossa meidän katot oikeasti ovat. Sen perusteella osaamme suunnitella budjetteihin, mitä ja mihin, milloinkin pitää tehdä.”

Kunnan omistamana toimijana Nurmijärven Kodit Oy kilpailuttaa tietyin väliajoin ja isommissa projekteissa aina tekijät, mutta kiinteistöpäällikkö Elomaa näkee mielellään myös jatkoa sujuvalle yhteistyölle, mikäli se vain on mahdollista kilpailutuksen myötä.

Entä kenelle hän suosittelisi Kattoisännöintiä?

”Kaikille kiinteistöpuolen manageroinnin ammattilaisille voin suositella. On se sitten isännöitsijä tai joka vastaa kiinteistökannasta. Voin suositella heitä myös ihan kaikille, jotka tarvitsevat katon huoltoa tai tarkastamista.”

Kattoisännöinti Oy

Moreenitie 2
05460 Hyvinkää
Puhelin: 044 244 1976 
Email esko@kattoisannointi.fi

 

  

 

Toteutus: Kertalaaki Oy